Waar moet ik het haar naar toe opsturen?

Het haar mag je in een stevige envelop samen met een briefje met je naam en e-mail zenden naar:

Voordijk 15
5451 HR
Mill

 

Hoeveel haar moet ik opsturen?

De hoeveelheid haar die wij nodig hebben verschilt per sieraad. Bij ieder sieraad hebben we op de website aangegeven hoeveel haar we nodig hebben bij de product omschrijving.

 

 

Hoe weet ik mijn armband maat?

De juiste maat van een armband is belangrijk voor het draagcomfort. Als je al een armband hebt die prettig zit kun je deze na meten. Heb je geen armband dan meet je de polsmaat op het smalle gedeelte van je pols met een meetlint. Heb je geen meetlint dan kun je een touwtje gebruiken en deze daarna naast een meetlat leggen. De maat die je dient op te geven is de totale lengte die de armband moet zijn. Heb je de pols strak opgemeten dan tel je daar nog 1 à 2 cm bij op. 1 cm wanneer je de armband graag strak draagt en 2 cm wanneer deze wat losser mag zitten.

 

Hoe weet ik mijn ringmaat?

Een ringmaat is moeilijk te meten, dit komt namelijk erg nauwkeurig. Je ringmaat is de binnendiameter die de ring moet hebben. Dit kun je opmeten bij een ring die comfortabel zit, laten opmeten bij een juwelier of bestel ons handige ringmaatje.

 

Moet ik het haar wassen?

Ja, je dient het haar schoon aan te leveren. 

 

Mag het ook haar van de manen zijn?

Wij werken alleen met het haar van de staart. Dit haar is vele malen sterker dan het haar van de manen. Mocht je geen andere optie dan manen haar hebben kun je contact opnemen via de mail info@horsier.nl . In overleg gaan we dan kijken wat de mogelijkheden voor je zijn.

 

Mijn pluk haar is korter/dunner dan de omschrijving kan ik deze toch opsturen?

Soms is het zo dat met een kleine aanpassing een kortere of dunnere pluk toch voldoet. Twijfel je of de pluk haar wel lang of dik genoeg is mail dan een foto van de pluk haar naast een pen naar info@horsier.nl . Zo kunnen we gemakkelijk beoordelen of het haar voldoet.

 

Wat is de levertijd?

De levertijd is gemiddeld 14 dagen.
De ringen hebben echter wat meer tijd nodig, deze hebben een gemiddelde levertijd van 21 dagen.

 

Ik heb geen eigen paardenhaar, kan ik toch een sieraad bestellen?

Jazeker, de meeste kleuren zijn voldoende op voorraad. Vraag naar de mogelijkheden via de mail.

 

Hoe lang blijft een armband mooi?

De levensduur van een sieraad is van vele factoren afhankelijk. Een daarvan is de veerkracht van een sieraad.

Om te laten zien hoe veerkrachtig de armband is heb ik het onderstaatde filmpje gemaakt. Zoals je kunt zien kan een armband best wat hebben. Je kan de vlecht flink vervormen en toch veert hij weer mooi terug in model.

In het filmpje kun je goed zien dat de druk gelijkmatig verdeeld word. Er is nu geen gevaar voor het sieraad, anders word het wanneer er maar op een klein deel druk ontstaat. Bijvoorbeeld wanneer je met een klein plukje ergens achter blijft haken, de haren zullen dan beschadigen of zelfs breken.

De staartharen zijn erg stevig, je kan het een beetje vergelijken met een dun visdraadje. Stevig en flexibel maar zeker niet onverwoestbaar. Als bundel zeer krachtig maar als enkele haar toch ook kwetsbaar. Een armband kan daarom ook beter niet samen met andere sieraden om de pols gedragen worden. Onderdelen van een andere armband of horloge zullen door wrijving schade veroorzaken aan de individuele haren.

Droge doffe haren zullen eerder beschadigen dan mooi glanzende soepele haren. Maar hoe hou je de armband nu goed soepel? Het antwoord zal je wellicht verbazen, maar de haren blijven het mooist door de armband te dragen! Door jouw huidvet hou je de haren lekker soepel en glanzend. Daar zitten natuurlijk wel een paar mitsen en maren aan. Zo dien je geen parfum op je pols te spuiten, dit droogt de haren juist erg snel uit. Ook moet het sieraad af bij het handenwassen, douchen en andere activiteiten waarbij het nat kan worden. Want ook van water drogen haren uit. En om te voorkomen dat er wat haren ergens achter haken en breken kun je de armband ook maar beter even af doen bij het om/aankleden en slapen. Met een beetje liefde, aandacht en oplettendheid kun je dus heel lang genieten van jouw paardenhaar armband.

© 2017 - 2022 Horsier | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel